Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@08:22:23 GMT

تشریح مهم‌ترین فعالیت‌های دانشگاه صنعتی دزفول

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۲۶۴۱

تشریح مهم‌ترین فعالیت‌های دانشگاه صنعتی دزفول

ایسنا/خوزستان رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به مهم‌ترین فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه آموزشی، پژوهشی، اجرایی و فرهنگی، گفت: دانشگاه باید به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کند و رفتن به این سمت زیرساخت‌هایی لازم دارد که یکی از آن‌ها شکوفا کردن استعداد دانشجویان، ایده‌های اعضای هیات علمی و ورود دانشگاه به جامعه پیرامونی است و این کار می‌تواند از طریق پارک‌های علم و فناوری و یا مجتمع‌های نوآوری و شکوفایی محقق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا عصاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر بخواهیم ارزیابی‌ای از دانشگاه داشته باشیم، معمولا در چند حوزه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، رفاهی و اجرایی بررسی می‌شود؛ با وجود تلاش ریاست پیشین دانشگاه، در چارت سازمانی قبلی تنها با سه دانشکده موافقت اصولی شده بود و مجوز راه‌اندازی دانشکده‌ها داده نشده بود. اما طی شش سال گذشته تاکنون علاوه بر اینکه راه‌اندازی سه دانشکده نهایی شد، تعداد دانشکده‌های دانشگاه از سه دانشکده با موافقت اصولی به شش دانشکده با موافقت قطعی رسید.

وی با بیان اینکه بسیاری از رشته‌های موجود دانشگاه در این دوره شش ساله ایجاد شدند، ادامه داد: طی این مدت چندین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ایجاد شد. علاوه بر این تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه نزدیک به دو برابر شد.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به آخرین فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه، گفت: در سال ۹۲ طبق چارت سازمانی دانشگاه، معاون پژوهشی نداشتیم بلکه مدیر پژوهشی داشتیم که زیر نظر معاونت آموزشی فعالیت می‌کرد؛ در این مدت زمان، معاونت پژوهشی و پس از آن مدیریت تجاری‌سازی پژوهشی ایجاد شد و اکنون نیز قوی‌ترین معاونت میان معاونت‌های دانشگاه، معاونت پژوهشی و فناوری است.

عصاری بیان کرد: یکی از بخش‌های بسیار مهم معاونت پژوهشی، آزمایشگاه مرکزی است. طی این سال‌ها آزمایشگاه مرکزی را با وجود محدودیت‌های مالی با بیش از ۲ میلیارد تومان تجهیز کردیم که ۲ هدف ایجاد زیرساخت و بستر لازم برای توسعه کارهای پژوهشی و پژوهش‌های کاربردی اعضای هیات علمی و دیگری سرویس‌دهی به صنایع پیرامونی دانشگاه را دنبال می‌کند.

وی تصریح کرد: قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه را اگر طی شش سال اخیر با قبل از آن مقایسه کنیم متوجه جهش قابل توجه آن می‌شویم. در سال ۹۵ قراردادهای ارتباط با صنعت کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود که به حدود ۱.۳ میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین نسبت سرانه مقاله دانشگاه در شش سال گذشته متوسط ۰.۲ بوده که اکنون به عدد یک رسیده است و در مراجع معتبر جهانی ارتقا پیدا کرده است.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با بیان اینکه دانشگاه باید به سمت نسل سوم و چهارم حرکت کند، ادامه داد: رفتن به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم زیرساخت‌هایی لازم دارد که یکی از آن‌ها شکوفا کردن استعداد دانشجویان، ایده‌های اعضای هیات علمی و ورود دانشگاه به جامعه پیرامونی است. این کار می‌تواند از طریق پارک‌های علم و فناوری و یا مجتمع‌های نوآوری و شکوفایی محقق شود. با توجه به وجود پارک علم و فناوری، طبیعتا می‌توانیم با زیرشاخه‌های پارک بر اساس آمایشی که در آموزش عالی وجود دارد، فعالیت کنیم.

عصاری با اشاره به کسب مجوز راه‌اندازی مجتمع نوآوری و شکوفایی، گفت: در دیدار سال گذشته دکتر ستاری از دانشگاه، به این تفاهم رسیدیم تا مجتمع نوآوری و شکوفایی را در دانشگاه راه‌اندازی کنیم. پس از موافقت طبیعتا باید زیرساخت‌های لازم فراهم می‌شد که به این منظور سال گذشته ۲ میلیارد تومان اعتبار از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری برای راه‌اندازی این مرکز مصوب شد. حوزه فعالیتی را که برای این مجتمع پیش‌بینی کردیم، ابتدا در بحث امنیت غذایی است. با توجه به اینکه ۵۰ درصد شکر کشور از طریق نیشکر در خوزستان تولید می‌شود و این مجموعه از نظر پژوهشی به اندازه لازم از طرف نهادهایی که متولی امر پژوهش هستند، حمایت نمی‌شود، اگر پژوهشی هم صورت می‌گیرد توسط شرکت‌ها انجام می‌شود. به عنوان مثال باگاسی که از نیشکر تولید می‌شود و باعث آلودگی محیط زیست می‌شود، می‌تواند منبع اصلی تولید کاغذ باشد و سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند از خروج ارز از کشور جلوگیری کند. یکی از کارهایی که در این مجتمع انجام می‌شود فعالیت در حوزه نیشکر و صنایع جانبی است. مورد دوم نیز بازیافت است که می‌تواند منبع مادی باشد.

وی در ادامه با اشاره به پروژه‌های عمرانی دانشگاه، افزود: ایجاد شش دانشکده باعث توسعه فضای فیزیکی شد و فضای دانشگاه اکنون قریب به ۴۰ هکتار است و همه دانشکده‌ها فضای مستقل‌ دارند.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به تاثیر برگزاری کنگره جندی شاپور، افزود: پس از کنگره اول جندی شاپور موفق شدیم برای احیای ظرفیت بزرگ علمی کشور، مستنداتی به یونسکو  ارسال کنیم که بر اساس آن ثابت کردیم که دانشگاه جندی شاپور اولین دانشگاه جهان است. در کنگره دوم حدود ۱۰ کشور خارجی در دانشگاه حضور پیدا کردند که در بین آن‌ها مدیر موزه لوور فرانسه و بزرگترین دانشمند فرانسوی حضور پیدا کردند و اکنون افتخار داریم بگوییم قدمت آموزش عالی کشور هزار و ۷۵۰ ساله است. در کنگره اول و کاوشی که در منطقه صورت گرفت، سازه‌هایی از دل خاک بیرون آمد و صحت وجود چندی شاپور را روشن کرد. در کنگره دوم نیز این مساله را به جهان ارائه دادیم و پس از آن مرکز پژوهشی جندی شاپور راه‌اندازی شد. این مرکز از نوع یک است؛ یعنی برای آن بودجه تعریف شده است. صیانت از جندی شاپور به این مرکز سپرده شد و اکنون محققان این مرکز در حال فعالیت هستند.

عصاری با بیان اینکه سال گذشته مجوز کانون قند و صنعت نیشکر که ملی است را گرفتیم و این کانون بستر تصمیم‌سازی در سیاست‌های کلان در امر قند و شکر خواهد بود، گفت: از کل طرح‌های ملی که آموزش عالی برای سال گذشته مصوب کرد، یکی از آن‌ها به دانشگاه ما اختصاص داده شد که حدود ۲۰ روز پیش کلنگ‌زنی آن انجام شد و در شرایطی که دشمن سعی می‌کند اقتصاد کشور را فلج کند، دانشگاه در حال انجام فعالیت عمرانی است.

وی در خصوص توسعه فضای خوابگاهی دانشگاه نیز عنوان کرد: در حوزه فرهنگی و رفاهی، سال ۹۵ چهار فضا را به عنوان خوابگاه در نظر گرفته بودیم که حدود ۱۲۰ دانشجو در آن اسکان داشت و بقیه باید در سطح شهر اسکان پیدا می‌کردند. اما اکنون چهار بلوک را با تلاش شبانه‌روزی راه‌اندازی کردیم و ۶۰۰ دانشجو در آن اسکان پیدا کرده‌اند و هیچ دانشجوی دختری در طول تحصیل، از خوابگاه محروم نیست. همچنین خوابگاه پسران کاملا بازسازی شده است. علاوه بر این تمام خوابگاه‌ها به سیستم شوفاژ مرکزی مجهز شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان دانشگاه صنعتی دزفول رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نوآوری و شکوفایی اعضای هیات علمی راه اندازی سال گذشته شش سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۲۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد

یعقوب نوروزی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم در حاشیه کنفرانس دو روزه فیزیک بنیادی ایران به میزبانی دانشگاه قم  گفت: این همایش در راستای شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردمی» است که سرلوحه اقدامات پژوهشی و فناوری دانشگاه قرار دارد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم با اشاره به اینکه این همایش به صورت حضوری و مجازی انجام می‌شود، ادامه داد: حوزه فیزیک بنیادی راجع به شالوده‌ها است و با متافیزیک و کوانتوم ارتباط پیدا می‌کند.

وی از ارسال ۲۰ مقاله به ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس هم اندیشی علاقه‌مندان به حوزه فیزیک بنیادی است، چرا که به بحث علم و دین بی ارتباط نیست و مراکز دینی و علمی در قم می‌توانند همکاری داشته باشند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم با بیان اینکه مسئله محوری و ارتقا جایگاه دانشگاه را در برگزاری این همایش دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: دانشگاه قم از هر همایشی که بتواند به بهبود وضعیت علمی کشور کمک کند، حمایت خواهد کرد.

در ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۰ سخنرانی در حوزه‌های «تقلیل گرانشی تابع موج با استفاده از دینامیک کوانتومی ذره»، «افق کوشی و پیش‌بینی ناپذیری در نظریه انیشتین»، بررسی امکان لزوم تغییر پارادایم در قوانین فیزیک «و... انجام می‌پذیرد و همچنین مراسم تجلیل از دکتر مهدی گلشنی از جمله فیزیک‌دانان برجسته کشور از برنامه‌های ویژه در این کنفرانس است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • ۲ مصدوم در حادثه انفجار گاز در اهواز
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • جزئیات جایزه ملی جوانی جمعیت تشریح شد؛ ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد