Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور فناوری، تجاری سازی، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: سیستم پایش و هشدار سیل سد دز با همکاری محققان و پژوهشگران این دانشگاه طراحی و به مرحله اجرا رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد ذاکر مشفق، مدیر امور فناوری، تجاری سازی، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: دانشگاه جندی شاپور دزفول در حال حاضر ۲۴ طرح پژوهشی با صنایع استان خوزستان و سایر استان‌ها در دست اجرا دارد که بیشترین سهم تحقیقات را حوزه آب و انرژی به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سیستم پایش و هشدار سیل سد دز یکی از پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاه جندی شاپور دزفول است که با همکاری سازمان آب و برق خوزستان و سد دز در دست اجراست.
مشفق اضافه کرد: با توجه به سیلاب بزرگی که سال ۹۵ در دزفول اتفاق افتاد نیاز به انجام طرح‌های مطالعاتی در این خصوص از طرف این دانشگاه احساس شد که پس از پیگیری‌های لازم با سازمان آب و برق خوزستان و شرکت بهره برداری از سد و نیروگاه دز، به دانشگاه ابلاغ و این تحقیق انجام شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور دزفول ادامه داد: مطالعات و طراحی‌ها برای این طرح تحقیقاتی انجام شده، سنسور‌ها و ادوات ساخته شده اند و کلیه ادوات و سنسور‌های موردنیاز این طرح بومی سازی شده اند و در حال حاضر در تولید ادوات نه تنها از خارج کشور بلکه از خارج استان نیز بی نیاز هستیم.
وی با بیان اینکه سخت افزار و نرم افزار این طرح تحقیقاتی به طور کلی بومی سازی شده است گفت: در حال حاضر آماده نصب سنسور‌ها و ادوات بر روی رودخانه هستیم.
این عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه جندی شاپور دزفول بیان داشت: در ابتدا قرار بود سنسور‌ها و ادوات روی پل تله زنگ نصب شوند، ولی با وجود پیگیری‌های صورت گرفته به علت تردد قطار امکان اخذ مجوز از راه آهن نبود به همین دلیل محل نصب سنسور‌ها از تله زنگ به بالادست تغییر یافت.
مشفق اظهار داشت: با نصب این ادوات به زمان پیش هشدار برای سیل در ورودی سد دز یک ساعت اضافه خواهد شد و خواهیم توانست سه ساعت پیش از وقوع سیل آن را قبل از ورود به مخزن سد دز پیش بینی کنیم ضمن اینکه در آینده سیستم طوری ارتقا و توسعه خواهد یافت که مقدار سیلاب چند روز قبل در ورودی سد دز پیش بینی می‌شود.
وی افزود: این سیستم آنلاین خواهد بود و زمانی که سیلاب در بالادست اتفاق می‌افتد ورودی آب در سد اعلام می‌شود که می‌توان این پیش بینی را تا پایین دست شهر دزفول و حتی تا محل تلاقی رود دز به کارون نیز انجام داد.
وی بیان داشت: تیم تحقیقاتی برای اجرای این طرح چهار نفر هستند که طراحی و ساخت ادوات انجام شده و منتظر مجوز نصب هستیم که اگر این طرح اجرا شود برای کاهش خسارت‌ها در پایین دست بسیار موثر خواهد بود.
وی طرح کاهش تبخیر را یکی دیگر از طرح‌های تحقیقاتی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: کشورمان در منطقه گرم و خشک واقع شده و بخش عمده‌ای از منابع آبی که در سد‌ها ذخیره می‌کنیم تحت عنوان تبخیر از دست می‌رود به عنوان مثال هر سال ۲ متر از مخزن سد کرخه بابت تبخیر تلف می‌شود.
مشفق افزود: در این طرح تحقیقاتی با استفاده از نوع خاصی مواد شیمیایی که آلودگی برای محیط زیست ندارند حدود ۴۰ درصد تبخیر کاهش می‌یابد که قرار است کارآیی این روش‌ها برای اقلیم سد دز مطالعه و نتایج گزارش شود.
وی گفت: برای اجرای این طرح یک ایستگاه تحقیقاتی هواشناسی و تبخیرسنجی کامل در دانشگاه نصب خواهد شد و کلیه پارامتر‌های هواشناسی در این ایستگاه ثبت و ضبط می‌شود که طراحی این ایستگاه با استاندارد‌های جهانی سازگار است و می‌توانیم متغییر‌های هواشناسی نظیر رطوبت نسبی، بارندگی، سرعت و جهت باد، تابش خورشیدی و تبخیر را با این ایستگاه در اختیار سازمان‌ها و عموم مردم قرار دهیم.
وی افزود: بررسی اثر هیدرولیکی فلپ گیت بر سرریز سد دز یکی دیگر از طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه جندی شاپور دزفول است که این طرح برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سرریز و دریچه آن و در نهایت عدم خسارت به سازه سد انجام شده است.
مدیر امور فناوری، تجاری سازی، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه جندی شاپور دزفول افزود: در سال ۶۲ یک تیغه فولادی به ارتفاع دو متر به دریچه سرریز سد دز اضافه شد که ذخیره آب را دو متر افزایش داد، چند سال بعد نیز یک تیغه دیگر به ارتفاع ۱، ۲ به آن اضافه شده که در مجموع ذخیره آب به ارتفاع ۳، ۲ متر روی دریچه سرریز می‌توان اضافه کرد.
وی افزود: تاکنون مطالعات و تحقیقاتی که اثر این بار اضافه را بر عملکرد هیدرولیکی سرریز و پایداری دریچه‌ها بسنجد انجام نشده است به همین خاطر سد دز به خاطر اهمیت موضوع از ما خواست اثر این افزایش ارتفاع دریچه‌های سرریز را بر عملکرد هیدرولیکی و سازه‌ای دریچه‌ها مورد تحقیق قرار دهیم. اکنون این طرح در حال انجام است و تاکنون حدود ۸۰ درصد آن انجام شده و تا ۲ ماه دیگر خاتمه می‌یابد.
مشفق تخمین بارش اتفاق افتاده در حوضه آبریز سد دز را یکی دیگر از طرح‌های پژوهشی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح توزیع مکانی بارش با دقت بالا در هر واقعه بارندگی در حوضه آبریز سد دز قابل محاسبه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول سد دز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۱۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد

حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی ۲ مأموریت مهم دارد که دانش بنیان کردن بخش کشاورزی و ارتقای بهره وری در این حوزه است. مقام عالی وزارت.

وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات و کشاورزی به عنوان متولی دانش بنیان کردن کشاورزی انتخاب شده است، ادامه داد: دانشگاه‌ها نیز در حوزه کشاورزی پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌دهند، اما چون مأموریتی در این زمینه ندارند، نمی‌شود انتظاراتی هم از آنها داشت؛ اما مرکز تحقیقات و مؤسسات آن باید به نیاز‌های علمی در این حوزه پاسخ دهند.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از احصاء ۲۱ چالش در حوزه کشاورزی خبر داد که مانع رسیدن به اهداف حوزه امنیت غذایی است و افزود: همه پروژه‌ها و تحقیقات سازمان در خصوص این چالش‌ها معطوف شده است.

جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به افزایشی جمعیتی که وجود دارد، افزایش ضریب دانش در کشاورزی و استفاده از فناوری‌های روز تنها راه حلی است که برای افزایش تولید در پیش رو داریم.

امنیت غذایی وابسته به دانش و تحقیقات است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در فرآیند توسعه و تولید در کشاورزی عوامل مختلفی دخیل است و در ساختار اجرایی حوزه کشاورزی نیز دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلفی نقش ایفا می‌کنند، گفت: یکی از مهمترین سازمان‌هایی که به نوعی به عوامل انسانی حوزه کشاورزی نیز مرتبط است سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی است.

اکبر فتحی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع داریم نقش دانش در افزایش تولید و توسعه بخش کشاورزی بی بدیل است و اگر نتوانیم از ظرفیت دانش استفاده کنیم امنیت غذایی دچار خدشه خواهد شد.

وی اظهار کرد: سیاست گذاران نیز به اهمیت دانش توجه ویژه داشته اند و در واقع تحقیق و توسعه بخش کشاورزی همان مراکز تحقیقات کشاورزی است که به جای اینکه هر واحد جداگانه بخش تحقیق و توسعه داشته باشد، به صورت متمرکز در مرکز تحقیقات و کشاورزی این وظیفه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه جهش تولید زمانی مطرح می‌شود که تولید صورت گرفته و از مرحله رونق نیز گذشته شود، افزود: در این مرحله باید اقداماتی انجام شود که جهش در تولید صورت بگیرد این جهش با شعار صورت نمی‌گیرد بلکه با ارتقای ضریب دانش در همه بخش‌های کشاورزی انجام می‌شود.

فتحی با بیان اینکه امنیت صرفاً به امنیت دفاعی و نظامی محدود نیست، گفت: اگر امنیت غذایی در کشوری نباشد و تولید داخلی وجود نداشته باشد، کشور نمی‌تواند استقلال خود را حفظ کند بنابراین فعالیت‌های همه کسانی که در حوزه امنیت غذایی تلاش می‌کنند مهم است و باید همه اقدامات در این زمینه هماهنگ و پیوسته باشد تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.

در این مراسم به موجب حکمی از طرف سید مجتبی خیام نکوئی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشور، حسین لطفعلی زاده به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی انتخاب و از زحمات احمد بایبوردی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • انعقاد دو موافقت‌نامه بزرگ تحقیقاتی در یک هفته
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • انعقاد 2 موافقت‌نامه تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • ۲ مصدوم در حادثه انفجار گاز در اهواز